پمپ تزریق

دوزینگ پمپ ها ابزاری ضروری جهت اندازه گیری دقیق مواد شیمیایی در صنایع مختلف از جمله تصفیه آب، کشاورزی، مواد غذایی، آشامیدنی و داروسازی هستند. این دستگاه ها به گونه ای طراحی شده اند که خودکار و قابل اعتماد باشند و حجم خاصی از مایع، مواد شیمیایی یا مواد دیگر را به طور دقیق به یک سیستم یا فرآیند تزریق نمایند.

دوزینگ پمپ چیست؟

نوعی پمپ جابه جایی یا پمپ جابه جایی مثبت است. پمپ های جابه جایی مثبت، مقدار مشخصی از سیال را به دام انداخته و سپس حجم حبس شده را مجبور به جابه جایی و انتقال به خروجی پمپ می کنند. این پمپ ها با دور ثابتی، جریان مشخصی را ایجاد می کنند. dosing pumps جهت افزودن مقدار مشخصی از مواد شیمیایی، افزودنی ها یا سایر مواد به مخازن، استخرها یا لوله های تحت فشار طراحی شده است. این پمپ ها را می توان طوری برنامه ریزی کرد که مقدار دقیق ماده مورد نیاز برای یک فرآیند را به طور خاص توزیع کنند.

با توجه به مدل پمپاژ، به آن ها “پمپ تزریق” و یا “پمپ متریک” نیز گفته می شود.

دوزینگ پمپ چگونه کار می کند؟

با استفاده از یک حرکت رفت و برگشتی جهت جابه جایی مایع یا ماده شیمیایی پمپاژ شده، کار می کنند. پمپ از یک موتور، یک سر پمپ و یک سیستم کنترل تشکیل شده است. موتور، انرژی لازم برای به حرکت درآوردن سر پمپ را که شامل دیافراگم، پیستون یا لوله است، فراهم می کند. همچنین سیستم کنترل، سرعت جریان مایع پمپ شده را با تنظیم طول و فرکانس پمپ تنظیم می کند.

پمپ تزریق اتاترون

انواع دوزینگ پمپ ها

انواع مختلفی در بازار موجود است. چهار نوع متداول از این پمپ ها عبارتند از: دیافراگمی، پریستالتیک، پیستونی و هیدرولیکی

  • دوزینگ پمپ دیافراگمی

از یک دیافراگم انعطاف پذیر، جهت جابه جایی مایع استفاده می کند. دیافراگم به یک پیستون متصل است که به صورت رفت و برگشتی به عقب و جلو می رود. سپس خلاء ایجاد کرده و مایع را به داخل سر پمپ می کشد. هنگامی که پیستون به عقب حرکت می کند، مایع را از سر پمپ خارج می کند.

پمپ تزریق دیافراگمی برای کاربردهایی مناسب است که مایع پمپ شده چسبناک، خورنده یا ساینده باشد. جهت تزریق کلر به آب، معمولا از این پمپ ها استفاده می کنند. بدین منظور به آن ها پمپ تزریق کلر نیز می گویند. دوزینگ پمپ ایرانی معمولا از نوع دیافراگمی است.

  • دوزینگ پمپ پریستالتیک

از یک لوله انعطاف پذیر برای جابه جایی مایع استفاده می کنند. لوله توسط یک سری غلتک که در طول لوله حرکت می کند، فشرده می شود. همانطور که لوله فشرده می شود، خلاء ایجاد کرده و مایع را به داخل سر پمپ می کشد. هنگامی که غلتک ها دور می شوند، لوله باز می گردد و مایع را از سر پمپ خارج می کند.

دوزینگ پمپ پریستالتیک برای فشارهای پایین استفاده می شود. به آن ها دوزینگ پمپ های کوچک نیز گفته می گویند. دوزینگ پمپ های پریستالتیک برای کاربردهایی مناسب هستند که مایع پمپ شده حساس است یا خطر آلودگی باید به حداقل برسد.

  • دوزینگ پمپ پیستونی

از یک پیستون رفت و برگشتی جهت جابه جایی مایع استفاده می کند. پیستون در داخل یک سیلندر به جلو و عقب حرکت کرده تا خلاء ایجاد کند و در نهایت مایع را به داخل سر پمپ می کشد. هنگامی که پیستون به عقب حرکت می کند، مایع را از سر پمپ خارج می کند. دوزینگ پمپ پیستونی برای کاربردهایی که به دقت بالا نیاز دارند و مایع پمپاژ شده چسبناک باشد، مناسب است.

  • دوزینگ پمپ هیدرولیکی

به آن دوزینگ پمپ هیدرولیک دیافراگم نیز گفته می شود. در این پمپ، دیافراگم مستقیم با پیستون در تماس نبوده و حرکت خطی پیستون به سیال هیدورلیکی وارد شده و این کار باعث حرکت دیافراگم می شود.

کاربردهای دوزینگ پمپ ها

پمپ تزریق

 برخی از رایج ترین کاربردهای این پمپ ها عبارتند از:

  • تنظیم میزان مواد شیمیایی در تصفیه خانه های آب
  • تزریق کود در کشاورزی
  • کنترل pH آب در استخرها
  • تزریق کلر به آب
  • تنظیم میزان مواد شوینده در ماشین ظرفشویی های تجاری
  • تنظیم میزان مواد ضدعفونی کننده در صنایع غذایی و آشامیدنی
  • تزریق روان کننده در فرآیندهای تولید
  • تنظیم میزان مواد اسیدی در صنایع شیمیایی
  • و …

مزایای استفاده از دوزینگ پمپ ها

میزان دوز دقیق: وظیفه اصلی پمپ های تزریق ارائه دوز دقیق مایع یا مواد شیمیایی است. این امر به ویژه در صنایعی مانند تصفیه آب، که در آن دوز دقیق برای تضمین کیفیت و ایمنی آب حیاتی است، اهمیت دارد. دوزینگ پمپ ها همچنین در فرآوری های شیمیایی و تولید مواد غذایی و آشامیدنی استفاده می شوند، جایی که دوز دقیق برای دستیابی به کیفیت ثابت محصول ضروری است.

کنترل و اتوماسیون: پمپ های دوز اغلب در سیستم های خودکار استفاده می شوند، جایی که می توان آنها را از راه دور کنترل کرد. این امکان دقت و صحت بیشتر و همچنین بهبود کارایی و بهره وری را فراهم می کند. این پمپ ها را می‌توان با سیستم‌های کنترل فرآیند ادغام کرد و امکان دوز خودکار را بر اساس تنظیمات و شرایط از پیش تعیین‌شده فراهم نمود.

اندازه گیری میزان مواد شیمیایی: دوزینگ پمپ ها برای اندازه گیری مواد شیمیایی در فرآیندهای صنعتی استفاده می شوند. شامل تزریق دقیق یک ماده شیمیایی خاص یا مخلوطی از مواد شیمیایی به یک فرآیند؛ مانند تصفیه فاضلاب است. اندازه گیری شیمیایی برای دستیابی به نتایج فرآیند ثابت و حفظ کیفیت محصول ضروری می باشد.

کنترل PH آب: دوزینگ پمپ ها همچنین می توانند برای کنترل pH در کاربردهای مختلف از جمله تصفیه آب، تولید غذا و نوشیدنی و فرآوری شیمیایی استفاده شوند. کنترل pH جهت حفظ سطح مورد اطمینان از نظر میزان اسیدی یا قلیایی بودن در یک فرآیند یا محصول بسیار مهم است. از پمپ های دوز می توان جهت افزودن دقیق اسیدها یا بازها به منظور تنظیم pH استفاده نمود.

کنترل میزان خوردگی و رسوب: دوزینگ پمپ ها را می توان برای افزودن مواد شیمیایی جهت کنترل خوردگی و رسوب در فرآیندهای صنعتی، به ویژه در سیستم های تصفیه آب و برج های خنک کننده استفاده کرد. خوردگی و رسوب می تواند صدمات قابل توجهی ایجاد کند و کارایی این سیستم ها را کاهش دهد. بنابراین از این پمپ ها برای تحویل مواد شیمیایی خاص جهت جلوگیری یا کنترل این مسائل استفاده می شود.

در نتیجه، دوزینگ پمپ ها دستگاه های ضروری در بسیاری از کاربردهای صنعتی هستند که دوز دقیق سیالات را ارائه می دهند. انتخاب نوع مناسب این پمپ ها برای یک کاربرد خاص مستلزم در نظر گرفتن مشخصات سیال، سرعت جریان و فشار مورد نیاز است. شما همچنین می توانید برای انتخاب محصول مورد نیاز خود از مشاورین ما کمک گرفته و پمپ مورد نیاز خود را سفارش دهید. دوزینگ پمپ های ارائه شده در مجموعه ما شامل پمپ تزریق کلر، پمپ تزریق دیافراگمی، دوزینگ پمپ پیستونی، دوزینگ پمپ اتاترون، دوزینگ پمپ ایرانی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پیشنهادهای ما

نتیجه‌ای پیدا نشد.

خواندنی ها

دسته‌های محصولات

keyboard_arrow_up