پمپ شناور

پمپ شناور چیست؟

پمپ های شناور از آن دسته پمپ هایی هستند که راحتی، کارایی و سهولت را برای صنایع و کاربردهای مختلف به ارمغان آورده اند. پمپ های شناور از نوع پمپ های مستغرق بوده که به طور کامل در سیال غوطه ور می شوند. این کار به این پمپ ها اجازه می دهد تا به طور موثر مایعات را از یک مکان به مکان دیگر منتقل کنند. پمپ های شناور با توانایی خود در مدیریت طیف گسترده ای از سیالات و قابلیت اطمینان چشمگیری که دارند، به ابزاری ضروری برای بخش های مختلف صنعت تبدیل شده اند. نحوه کارکرد و کارایی این پمپ ها شبیه پمپ کف کش می باشد.

مقاله “پمپ کف کش چیست؟”

تاریخچه مختصری از پمپ های شناور

ایده استفاده از پمپ های شناور به قرن ها قبل بر می گردد. می توان گفت در اوایل قرن بیستم پیشرفت های قابل توجهی در فناوری، منجر به ساخت این پمپ ها شد.

در ابتدا، پمپ های شناور عمدتاً برای انتقال آب در عملیات معدن استفاده می شدند. توانایی آن ها برای کار موثر در محیط های سخت و چالش برانگیز، آنها را از پمپ های سنتی متمایز کرد. این پمپ ها در طول سال ها پیشرفت در مواد، طراحی موتور و فن آوری های آب بندی، کاربردهای خود را در بخش های مختلف صنعت گسترش دادند.

پمپ های شناور چگونه کار می کنند؟

پمپ های شناور از نظر طراحی و اصول عملیاتی منحصر به فرد هستند. برخلاف پمپ‌ های سنتی که بالاتر از سطح سیال نصب می گردند، پمپ ‌های شناور به طور کامل در مایعی که وظیفه انتقال آن‌ ها را دارند غوطه ‌ور می ‌شوند. این غوطه وری چندین مزیت از جمله کاهش نیاز به خنک کننده و افزایش کارایی را به همراه دارد.

اجزای اصلی پمپ شناور عبارتند از:

موتور: قلب پمپ است. این موتور معمولاً یک موتور الکتریکی گریز از مرکز است که جهت انتقال آب یا سیال استفاده می‌ شود. موتور به گونه ای طراحی شده است که به طور کامل در مایع غوطه ور شود و محفظه آن به گونه ای است که سیالات به داخل موتور نفوذ نمی کنند.

پروانه: جزء مهمی است که وظیفه پمپاژ را بر عهده دارد. پروانه شامل یک سری تیغه های منحنی است که روی یک محور چرخان، در داخل محفظه پمپ نصب شده اند. همانطور که موتور محور را به حرکت در می آورد، پروانه می چرخد و یک ناحیه کم فشار ایجاد می کند که مایع را از طریق ورودی می کشد و سپس آن را با فشار بالا از طریق خروجی تخلیه، خارج می کند. جنس این پروانه ها از استیل، برنج، پلاستیک فشرده و برنز می باشد که نسبت به مدل های مختلف دستگاه متفاوت است.

پوسته: محفظه ای است که موتور و پروانه را در بر می گیرد و از آنها در برابر عناصر خارجی محافظت می کند. پوسته معمولاً از مواد محکم ساخته می شود تا در برابر فشار و ماهیت خورنده مایع پمپاژ شده مقاومت کند. جنس این بدنه های خارجی از استیل و یا چدن می باشد.

برق مصرفی: کابل برق، پمپ را به یک منبع تغذیه خارجی متصل می کند. این منبع تغذیه می تواند سه فاز و تک فاز باشد. پمپ های تک فاز برای مصارف صنعتی کوچک که نیاز به ولتاژ پایین تری دارند مورد استفاده قرار می گیرد. پمپ های سه فاز نیز برای مصارف صنعتی بزرگ استفاده می شوند.

مزایای پمپ شناور

از جمله مزایای این پمپ ها عبارت است از:

  • طراحی بهینه بدنه با قطر کم
  • مقاومت بالا در برابر خوردگی سیالات
  • داشتن راندمان بالای کاری
  • عدم نیاز به هواگیری پمپ
  • پایین بودن هزینه راه اندازی

راهنمای خرید شناورهای چاه

برای خرید پمپ شناور آب حتما باید به چند مورد مهم توجه کرد تا خریدتان متناسب با نیازتان باشد. این نکات شامل:

قطر چاه: یکی از مواردی که هنگام خرید و انتخاب این پمپ بسیار مهم است، قطر چاهی است که برای آن قصد خریداری پمپ را دارید. حتما این نکته را در نظر بگیرید که که قطر پمپ باید از قطر دهانه چاه کوچک تر باشد.

هد پمپ آب شناور: یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب پمپ شناور، میزان ارتفاع پمپاژ آب یا همان هد پمپ می باشد. به ارتفاع آبرسانی پمپ در راستای عمودی، هد می گویند. ارتفاع بر حسب متر مشخص می شود. این مقدار همان میزانی است که دستگاه، آب را پمپاژ می کند. بنابراین براساس میزان ارتفاع چاه و طول مسیری که می خواهید آب را هدایت کنید، هد پمپ مورد نظر را انتخاب می نمایید. هر 10 متر مسیر افقی را برابر 1 متر ارتفاع در نظر می گیریم. زمانی که ارتفاع مورد نظر ما، به طور مثال 20 متر باشد شناوری با هد حداقل 30 متر را انتخاب می کنیم. زیرا میزان آبدهی پمپ شناوری با هد 20 متر، (برای این ارتفاع) برابر با صفر می شود.

قطر لوله خروجی: یکی دیگر از مواردی که باید هنگام خرید به آن توجه کنید، قطر لوله خروجی پمپ است. آب پمپاژ شده از طریق لوله خروجی انتقال می یابد. برای اینکه بهترین بازدهی را از پمپ داشته باشید و پمپ شناور به مشکل نخورد، باید پمپ شناور را طبق سیستم لوله کشی محل مورد نظر انتخاب کنید.

دبی: دبی میزان آبی است که توسط پمپ از جایی به جای دیگر پمپاژ می شود. این مقدار بر اساس متر مکعب بر ساعت می باشد و یکی از مواردی است که هنگام انتخاب پمپ باید در نظر بگیرید.

پمپ شناور

کاربرد پمپ های شناور

پمپ های شناور آب به دلیل کاربرد زیادی که دارند در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

  • انتقال آب در سیستم های آتش نشانی
  • انتقال آب جهت تامین آب مصرفی خانگی
  • انتقال آب به مزارع و باغات جهت آبیاری
  • استفاده در آب نما و فواره ها
  • انتقال آب در سیستم های مدیریت فاضلاب
  • و …

خرید پمپ شناور

اگر قصد خرید این نوع پمپ را دارید حتما از مراکز معتبر این پمپ ها را تهیه نمایید، تا هم با قیمتی مناسب این پمپ ها را خریداری کرده و هم از خدمات پس فروش برخوردار شوید. پمپ های شناور در بازار با قیمت ها و برندهای متفاوتی عرضه می شوند. اگر هنوز نمی دانید کدام پمپ برای شما مناسب است حتما با مشاورین ما تماس بگیرید تا شما را در این راستا راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پیشنهادهای ما

نتیجه‌ای پیدا نشد.

خواندنی ها

دسته‌های محصولات

keyboard_arrow_up